Tuesday, March 10, 2009

Picnic BE @ Sepang Gold Coust

Salam....

Em..alhamdulillah...Kli ni aku nk ceritakan pasal Picnic BE at Sepang Gold Coust..Em..sblum korang baca entri kali..diharap korang semua bersedia dgn segala kemungkinan yg akan korang baca nanti..hikhik...kerna ianya mgkin membuat korang ketawa @pun geram @pun tension @pun apa2 ja laaa yeeeeee.



Hari sabtu, aku join picnik tuk menghargai komiti 5 Tips yg dianjurkan oleh BE di Goldcoust Sepang. Bdk laki adalah lebih kurang 9 org(Aku, razak,Dato'K, shah putih, ostaz kair,zulfadly n 3 org bdk BE iaitu syazli, paan n joka.).. Ni la 1st time aku g sana dan salah satu sbb aku nk join program ni. Aku ni bile dgr program tepi pantai, mmg nk join tp bukan la aku ni suka mandi air laut cuma suka nk lepak2 tepi pantai smbil menikmati keindahan alam. Terus terang, aku kureng skit bila nk mandi air laut ni(mgkin sbb aku dah bosan kot.hehe..=P), namun jikalau mandi air sungai @ air terjun tanpa diajak aku akan terus terjun.hehhe..


Smpai ja, sementera nk tggu shah putih smpai, hujan turun kejap yg menyebabkan kami semua menumpang di kedai2 makan yg ada kat situ..Kejap ja hujan turun, lepas tu seperti biasa, aku ni bila smpai tepi pantai akan duduk lepak2 dulu smbil lihat keadaan skliling. Pantai di sini x la menarik sgt sbb pasirnya campur2 ngan selut skit. Tetapi selalunya pantai cm ni la paling best klu nk tangkap ketam..sbb byk ketam2 kecil yg bermain kat kawasan2 pantai cm ni.. Bdk2 lain dah start ronda2 tepi pantai dah, lebih2 si Razak yg sememamngnya akan melakukan 1st xtvtnya iaitu termenung memikirkan masalah ummat...hikhik.. Lebih kurang 10minit duduk lepak2, aku pun memulakan perjalanan di tepi pantai. Mission aku kali nk menangkap ketam2 di sini..yeaahhh..bersiap sedia la wahai ketam2 disini..wahahah....Ketam kat sini lain sikit dr ketam2 kat tempat aku. Ketam kat tempat aku dr jenis yg ada sepit besar. Mmg besar....kadang2 lgi besar dr badan dia...tp ketam kat sini jenis yg kecil2x ja..smbil dok tangkap ketam2 kecil tu tiba2 aku nampak ketam yg agak besar la sedang cuba melarikan diri masuk kedlm tanah..yyeeaahh...anda x mgkin dpt melarikan diriku ini kerna aku sememangnya penangkap ketam yg hebat..kuikuik..


Lebih kurang kul 12 tgh ari aku bergerak ke tempat lepak..Nampaknya time tuk makan..nyum2x...ngee~..SATE KAJANG 500cucuk..wahaha..byyykkknnyyaaa..Tp sblum tu ada sedikit taaruf, tazkirah dr Razak dan game taaruf. Maka adegan melantak sate n nasi sambal udang pun berlaku selepas ituu...Pelbagai aksi @ skill makan ada..haha..Ostad Kaer smpai terlentuk kekenyangan..ngee~



Lepas makan g solat zohor, pastu bru start game tepi pantai bermula.jeng..jeng...Game yg 1st adalah galah panjang..hikhik..dah lama x main benda ni..ahaks..aku satu team ngan Razak, Dato'K n Paan.ahha. lawan dgn team shah putih yg satu team dgn ustaz khair, syazli n joka.Zulfadhly menjd pengadil yg selalu di bantah keputusan dan arahannya(hikhik..cian kat zul kena buli ja.ahaks).mmg kelakar abis arr..


Ostaz Kaer Putih n Shah Putih sedang merancang strategi dan teknik yg perlu digunakan smbil diperhatikan oleh pengadil yg x berjaya merungkap misteri yg sedang berlaku dihadapannya.


Oiiitt..jaga mamat ni..dia dah nk menyerang tuuu...


"Pengadil.. diorg main tipu!!!"-joka
"Em..jap2x...misteri tul la masalah nii..hukhuk."-zul


Start dgn team shah putih menjadi penyerang, team razak jadi penjaga line.Mcm2 skill mengelak n cara menangkap yg dikeluarkan..wahaha..Shah putih n ustaz khair putih bergabung tenaga dgn teknik "Silauan Cinta Kain Putih" utk mengalahkan team kami. Tp sememangnya kami sudah menjangkakan teknik itu, maka si Razak n Dato'K bergabung utk menghasilkan teknik "Bayangan Gurauan". Maka satu pertarungan yg hebat pun berlaku..Aku hanya mampu melihat, Sementara paan hanya mampu menjerit memberi sokongan.hahaah.. smpai terlupa ada ahli team yg lain sedang membolosi bentang pertahanan kami. Akhir kemenangan pertama memihak kpd mereka. Ciiiss..xpa2..Tuk round ke2, team mereka dpt dikalah setelah menggunakan teknik pukauan "Umpama Mimpi dlm Mimpi" yg menyebabkan mereka leka seketika..hahah..dan kami berjaya menangkap "ibu" mereka iaitu shah putih. Zul sbgai pengadil x mampu membuat apa2 selain dr melihat dgn kemisterian.hahaa..


Sedikit sebanyak sedutan semasa pertarungan hebat ituu...

Disebabkan pertarungan yg agak hebat td, maka shah putih n razak dah malas nk main galah panjang kerna terlampau penat, tp nk main teng2x plak. So terjadi adegan gaya lompatan yg hebat di antara kami(3 org ja, yg lain x minat nk main). Razak dgn teknik lompatan "Kian" utk melompat dgn lebih jauh sehingga terlajat dr landasan.hikhik..sementara shah puth dgn teknik " Takdir Dan Waktu" yg menyebabkan lompatannya melebihi dr waktu(ada masa ka main benda ni,hehhee) yg telah dibenarkan oleh kitaorg. Sedangkan aku hanya mampu menggunakan teknik "Melompat Lebih Tinggi" hinggakan lompatan melebihi dr yg sepatutnya..whahaha...Akhirnya terpaksa la zul(kerna dah x tahan melihat gaya2 lompatan yg begitu ayu) menghentikan permainan yg hebat ini dgn teknik "Impian Kasih".hikhik...



Maka zul pun mengeluarkan arahan utk main game yg ke2 iaitu "Bola2 Api"...Dlm permainan kali ini menybabkan aku telah terkena balingan bola yg pecah sblum smpai ke tanganku..ahha..abis basah.Sperti biasa, apabila bermain game ni sudah pasti akan berlakunya adegan peperangan di antara peserta.Akhirnya aku berjaya membuat lontaran "Hembusan Kasturi" kpd Ostad khair..yeaahh.Sehingga memaksa zul tuk menghentikan perlawanan tersebut.Namun pengadil juga hampir2 menjadi mangsa dan menyebabkan pengadil mengamuk dan membelasah seorg peserta(gambar bole tgk kat bawah yee.hikhik)..kuikui..Tiba2 hujan turun dgn lebat..maka terhentilah seketika permainan ini kerna semua diminta utk berehat seketika di tempat yg sama cm awal iaitu berteduh di tempat td.



"Apasal ko degil sgt haaaa!!!!!!!"-zul
"Bukan aku degil, tp aku terpaksa berdegil kerna kemisterian ko tuhh!!yg x mampu aku hadapi lagi"-joka




"Yeaahhh...amik kooo.Tendangan Penuh Misteri.."-zul
"Addduuiiihhh...Sakit Kepalaku..Eh..silap..perutku"-joka

Bila hujan berhenti, kitaorg pun main game yg ke3 iaitu Tuju Kasut @ Tuju Selipar @ Selipar 3(mcm2 nama panggilan ada tuk permainan ni)..hikhik..permainan masa kecil dulu..mmg best main game ni..last time aku main seingat aku masa g Gua Tempurung X-Challenge yg telah menyebabkan kaki aku terseliuh n berbalut tuk seminggu.haaiihh..Yeaahh..sememangnya pasti terjadi perlawanan yg hebat di antara 2 team(team sama cm galah panjang)..Shah Putih dgn teknik hikmat balingan "Lamunan Terhenti" bersama ahli team nya iaitu Ustaz Khair dgn hikmat balingan "Ratu Syahadah" dan juga zulfadly dgn hikmat "Misteri Mimpi Syakilla" pasti bgtu merbahaya kpd team aku. Namun segalanya team aku telah pun bersedia tuk menghadapinya dgn menggunakan hikmat mengelak "Mata Hati Jiwa". Untuk teknik balingan team kitaorg pun x kurang hebat dgn adanya Razak yg sememangnya terkenal dgn hikmat balingan "Intifada" dan Khalid yg sudah pasti akan mengunakan tekniknya yg paling hebat iaitu hikmat balingan "Memburu Rindu". Pertarungan diantara dua team ni mmg bgtu sengit sehinggakan mampu membuatkan org yg melihat pertarungan ini pasti akan menghadapi keadaan "Lena Diulit Intan". Akhirnya pertarungan ini berakhir tanpa mengetahui sapakah pemenangnya...hukhuk...


Aksi2 semasa pertarungan tuju selipar.

Abis perlawanan tuju selipar tersebut, zul mengeluarkan arahan lgik..kali ni permainan yg lebih misteri lgik iaitu membuat manusia paling panjang skli..haaiihh..cm ner tuh..kami pun mencuba beramai(dua team td kembali bergabung tuk melawan team muslimat) tuk membuat susanan dan jadi paling pnjang skli..Segala hikmat yg ada digabung utk memastikan kejayaan kami, maka terhasil la hikmat "Semangat Zaman". Namu sayangnya kami ditewaskan oleh hikmat "Biarlah Rahsia" dr team muslimat.ngee~(padahal muslimat ramai..mmg menang la diorg..hikhik)..Inilah game yg terakhir kitaorg semua main..


"Wahai syazli,jikalau kamu membeli layang2 ni, nescaya ia akan membawa kamu ke bulan. Percayalah dgn kata2ku ini wahai syazli"-Ostad Kaer Putih
"Ohhh..Benarkah begitu ostad?..Pastinya akanku beli layang2 ini"-Syazli






Selain tu terdapat juga xtvt yg berfaedah yg lain yg dimainkan iaitu main layang2..Khalid dgn rasa comelnya membeli dan bermain layang dtepi pantai smbil berlari keanak2kan..hehe..bersama2 dia juga adalah syazli yg lebih kurang sama cm khalid..hehe..Sementara Si Razak plak bermain tiup buih belon yg bgtu mencabar mindanya kerna bgtu susahnya nk menghasilkan belon dr alat tersebut(betulkah susah??) smbil dibantu oleh shah putih yg turut sama dlm xtvt tiup buih ni...ngee!


"Ostad, terima buih cinta dariku"-razak
"Sudah lamaku nantikannya razak"-Ostad
"Razak,jgnlah ko serahkan cintamu pdnya kerna aku masih setia kpdmu"-Dato'K



Tiga gambar di atas adalah antara adegan cinta di antara razak n ostad.



Lepas tu xtvt penyampaian hadiah, semua org dpt hadiah(mgkin sbb hikmat2 yg dikuarkan bgtu hebat)...yeaahh..hikhik..Lebih kurang kul 6ptg kitaorg bergerak blik ke MMU.:D...huh..ponatnya..mlm ni nk kena g umah abg hairul, pastu esoknya nk kena g PD lak..okey...ini saja tuk entri kali ini..nantikan pula kisah di PD di entri akan datang..ok..bye2x...





p/s-Gambar2 dan komen2 di atas mgkin kelakar dan lawak, namun hakikatnya itulah membuktikan ukhwah dan ikatan persahabatan kami semua.

wassalam

5 bunyi meow:

Manager Seoul Garden said...

wahh..hahaha....mcm ni la nk update blog..heheheh....

ainies said...

haih~~

macam2 la korang neh...byk btul gosip2 liar di entry ini..hu3...

buzzy said...

ceh..penuh dgn tajuk lagu...
tak puas2 lagi ke??hahaha...

hai...monggol....monggol...:D

An-Nizamuddin Shah said...

manenye bro??

aku tak sabar2 nak amin ni..

hahahaha...(^_%)..

Illyana said...

salam..

alhamdulilah.. thanks zack coz join picnic kat Gold Coast.. best kan.. enjoy x?.. bc kat blog cam enjoy je..

siap ada lgu tue.. jiwang btol?..
hehehe :-p

wassalam..