Thursday, November 19, 2009

Antara Garisan

Salam...
em.. lama gak aku x update blog ni..dah mcm penuh gak ngan sawang2 dlm ni..heheh..



Em..bru2 ni aku ada tgk satu drama tajuk "Antara Garisan". cita tu menarik la sbb ada masej yg amat2 berguna nk dismpaikan walaupun "setan" dlm cita tu agak kelakar..hehe..
lagu tema dia pun mmg pun best..so kat sini aku nk share la lagu nya..so meh la kita layan n menghayatinya...hee~>.:D..


video

Azfar - Akan Ku Jumpa (versi Ramadhan)

lagu: Isma Yusoof & Pam Yuen
lirik: Isma Yusoof
Produser: Isma Yusoof, Pam Yuen, Ully (Awanband), Azfar & Ash (BAU)
Arranger: Pam Yuen
Executive Producer: Isma Yusoof & James Wong
Studio: Platinum Studio

Ku mengatur langkahku
berjalan tanpa bayang-bayangMu
langit dan bumi setia, menemaniku
matahari menyinar tak pernah berpihak padaku
Ku kepanasan tanpa perlindunganMu.

Hari berganti hari aku masih teguh menanti
Hadir diri Mu dalam hidupku ini
Rasa kecewa ada bila kaki penat berlari
Namun yakinku Kau kan kutemui

ku takkan pernah cuba berhenti
langkahku mencari Cinta
Yang ku tahu hanya tuk diriku
kan ku terus cari sampai hujung dunia

kerna ku tahu akanku jumpa diriMu
dan ku kan terus menempuh mimpi-mimpiku selalu

kulihat semua gembira
bila mengenali erti Cinta
senyuman ku beri hanya duka
bila ingin Teman tuk berbicara

Cinta jangan sembunyi
mataku kabur mencari
hadirlah dalam hidupku ini
Cinta jangan engkau pergi bila langkahku cuba
untuk mengejar diriMu

Pesanan Isma Yusoof: "Dunia ini sementara, cinta kita terhadap Allah adalah cinta yang tulus selama-lamanya. Jadi, berbaik-baiklah kita sesama manusia. Jangan gaduh-gaduh~! Peace no war!"


Kata2 watak iblis di penghabisan cita tu

~"Sikap manusia yg sering kali merasakan diri mereka lebih baik dr org lain, sehingga menyebabkan mereka gemar menjatuhkan hukuman sesama mereka seolah2 dosa dan pahala mereka sesama mereka yang tentukan, apakah mereka semua lupa yang sebenarnya sama sahaja, kalau ada pun yang membezakan mereka hanyalah satu garisan halus yang mana mereka tidak akan sedar bila masa mereka akan melintas garisan itu."~


3 bunyi meow:

~~AMZ~~ said...

lagu ni ke abang meow nyanyi tadi ea... ehehe

Anonymous said...

so cute......

that cat.....


-satu daerah dengan azam :p

ZaCKuaL said...

amz - yeaazaa..ini lah lagu nya..hee~

satu daerah ngan azam - haha..mmg cute sgt2..:D